GAANCoachingBanner7.jpg GAANCoachingBanner8.jpg GAANCoachingBanner9.jpg GaanCoachingBanner1.jpg GaanCoachingBanner3.jpg GaanCoachingBanner4.jpg GaanCoachingBanner5.jpg GaanCoachingBanner6.jpg
A+ A A-

Over mij

Dit ben ik:

 

IMG_9780.jpg

Erg direct en Noordhollands, clown, sportief, wandelaar, positief, een luisterend oor, improviserend, twijfelaar, lezer en denker, moeder, eerlijk en grappig

Wat breng ik mee als coach?:

Faalangst en bijsturen
Falen en fouten maken is helemaal niet erg. Je leert er heel veel van en soms kun je in een deuk liggen als je iets sufs gedaan hebt. Maar ooit dacht ik daar heel anders over. Ergens in de puberteit verloor ik mijn zorgeloosheid en werd het steeds belangrijker om controle te houden. Fouten maken was een taboe en faalangst werd geboren. Dit uitte zich toen ik 16 was in een rigide eetpatroon, op latere leeftijd kreeg ik veel hoofd- buik- en nekpijn. Steeds als ik dacht dat ik iets onder controle kreeg, kreeg ik andere lichamelijke klachten. Toen ik begon met theaterimprovisatie en leerde om anders naar gedrag te kijken, realiseerde ik mij, dat ik mezelf in de tang hield met mijn negatieve gedachten. Daarna heb ik stapje voor stapje mijn leven bijgestuurd. Ik deed de opleiding Human Resource Management, gevolgd door de de Masterclass Professioneel Coachen. Na eerst een poos als vrijwilliger aan de de slag te zijn geweest, werk ik vanaf 2016 ik als persoonlijk begeleidster op een zorgboerderij.

Orde scheppen

Ruim 30 jaar heb ik gewerkt administrateur bij heel verschillende bedrijven. In dat vak sta je meestal buiten de bedrijfsvoering, hier heb ik goed leren kijken naar de processen die zich afspelen en herken ik patronen. Samen met jou gaan we ontdekken of jij ook van die patronen hebt die belemmerend werken.

Clownerie en improviseren
Mijn grote hobby is contact-clown en improviseren. 
Bij contact-clownerie gaat het om het maken van contact en verbinding. Het is wat er is. De clown leeft in het nu, er is niets anders. Alle emoties mogen er zijn, sterker nog, ze zijn gewoon aanwezig, al is dat soms achter een masker. Met jou ga ik kijken naar je verschillende rollen die je hebt en welk gedrag je daarbij vertoont. Kun je jezelf accepteren?

Een jaar wonen in het buitenland
Een jaar in de USA heeft me letterlijk buiten mijn grenzen leren kijken. Ieder mens reageert anders vanuit zijn eigen normen en waarden, die erg kunnen verschillen van de normen en waarden van jou. Als je begrijpt hoe iemand anders zijn mening vormt, kun je begrip krijgen, of wat ruimdenkender zijn. Anders is niet slechter, het is…anders dan jijzelf. Of zoals juf Ank zegt: "anders is niet raar, anders is heel bijzonder".

Wandelen
Sporten en bewegen, ik kan niet zonder. Een dag niet buiten is een dag niet geleefd. Lekker wandelend de dingen eens even in een ander daglicht zien, zorgt ervoor dat problemen kleiner worden. Of worden problemen slechts te nemen hobbels. Natuur zorgt voor rust in mijn hoofd. Wanneer wij samen gaan wandelen, zal je hopelijk net als ik, ervaren dat je problemen minder groot zijn dan ze in eerste instantie leken. Omdat je ontspannen wordt van de natuur, kunnen we sneller tot de kern te komen. Bovendien zorgt ontspanning ervoor dat je anders tegen "problemen" aan kijkt. 


Doel:
Ik hou van mensen en van wandelen, het liefst zie ik iedereen zo tevreden mogelijk (inclusief mezelf). Natuur werkt ontspannend, voor iedereen. Mijn overtuiging is dat de natuur voor iedereen weldadig is. De natuur werkt als een spiegel.

Visie:
Al wandelend in de natuur kom je los uit je vaste denkpatronen. Je maakt onderdeel uit van een groter geheel, de wereld draait niet alleen om jou. Als dat besef er is, ga je relativeren. Aandacht besteden aan je sterke punten en deze ontwikkelen, zorgen voor persoonlijke groei. Geen tijd verspillen aan datgene waarin je niet goed bent (en in datgene zal je waarschijnlijk ook niet goed worden), geeft ruimte om je te focussen op je (nieuwe) doel. Jezelf volledig accepteren, schept letterlijk ruimte in de lijf en hoofd. Zonder belemmeringen leven, zo (her)vind je de balans. Al GAAN!de leer je.