GAANCoachingBanner7.jpg GAANCoachingBanner8.jpg GAANCoachingBanner9.jpg GaanCoachingBanner1.jpg GaanCoachingBanner3.jpg GaanCoachingBanner4.jpg GaanCoachingBanner5.jpg GaanCoachingBanner6.jpg
A+ A A-

Vriendinnen-coaching-wandeling 50e verjaardag C.

"Nogmaals heel hartelijk dank voor de fijne wandelcoaching gisteren. De opdrachten waren ontzettend leuk en afwisselend en ik vond het bijzonder dat er zoveel mooie gesprekken ontstonden. Je hebt het proces op een fijne manier gestuurd, heel inspirerend maar tegelijk ook bescheiden zodat je ons het werk liet doen. Er ontstonden bijzondere momenten die verbazing wekten, verbinding gaven en inzichten boden."

IMG_1631.JPG

"Linda stelt zich voor en gaat ons voorop het bos in. We wandelen in stilte op verzoek van Linda, de reacties uit de groep zijn dat dat niet helemaal meevalt. We hebben zoveel met elkaar te bespreken! ‘Als je stil bent’ zegt Linda ‘gebruik je je zintuigen veel meer’. ‘Je bent aandachtiger voor je omgeving, voelt de grond onder je voeten en ruikt de boslucht bewuster’. Dat werkt. 

Dan doen we het spel “Over de streep”. Linda stelt ons vragen zoals wie er al een doel in haar leven bereikt heeft en of je het spannend vindt om je in een nieuwe groep te begeven. We leren elkaar beter kennen door te zien wie er ‘over de streep gaan’. 

Linda laat ons nadenken over onze huidige situatie en waar we over tien jaar willen staan. We stellen onszelf aan elkaar voor alsof we 60 jaar zijn. Het voelt een beetje alsof je aan het jokken bent terwijl je vertelt over je kleinkinderen (die je nu nog niet hebt) of het fantastische werk wat je dan doet of de rust die je dan eindelijk gevonden hebt in je leven. Je fantaseert hoe je leven dan zal zijn en verzint er details bij. Er komen mooie wensen naar boven en diepe gesprekken komen hieruit voort terwijl we elkaar beter leren kennen. 

Linda geeft sturing maar laat ons zelf nadenken en elkaar bevragen. Als het nodig is verduidelijkt ze de vraag of geeft een voorbeeld, de rest laat ze aan ons over. 

We zien duizenden dennenappels op de grond, zien hoe het licht prachtig wordt gefilterd door de blaadjes aan de bomen in vele tinten groen en hoe grote zwammen groeien op afgezaagde boomstammen. De heide bloeit in een prachtige kleur paars, paars is ook nog eens C’s lievelingskleur. Wat boffen we en terwijl de zon schijnt mogen we dit prachtige proces met elkaar aan gaan. Wat zijn we gelukkig en gezegend besef ik me. We klimmen en dalen, stappen over boomstronken en volgen Linda blindelings, geen idee meer waar we ons bevinden. Linda kent dit gebied op haar duimpje, we volgen in vertrouwen. 

Net voor een zandverstuiving laat Linda ons halt houden en vraagt ons met materialen uit het bos onze huidige situatie en de gewenste situatie (het verlangen) uit te beelden in een ‘kunstwerkje’. Er worden kleine bloemetjes geplukt, boomschors en blaadjes verzameld, berkentakken gepakt en takjes die, zwart geblakerd, zijn overgebleven na een kampvuur gebruikt. Er worden negen unieke werkjes gemaakt die uniek zijn voor elk van ons. 

We interpreteren elkaars kunstwerk door te benoemen wat we zien. De één verlangt meer vrijheid, een ander meer structuur en iemand wil haar financiële carrière omruilen voor een baan met meer creativiteit. Prachtig dat Linda dit naar boven weet te halen en de juiste sfeer weet te creeëren zodat we ons veilig voelen om dit ook te benoemen in de groep. Omdat C. vandaag in het middelpunt staat bespreken we haar kunstwerk met de hele groep. De andere creaties worden in twee kleinere groepen besproken. We vinden het bijzonder dat je zoveel uit een kunstwerk kunt halen wat je, met de materialen die voorhanden zijn in het bos, in een paar minuten gemaakt hebt. 

We eindigen de wandeling in de tuin naast Villa Heidetuin. Coco mag een boom uitkiezen en we bekijken de relatie van de eikenboom met C. zelf. C. glundert naast de eikenboom en geniet zichtbaar van alle vriendinnen om haar heen. 

Na nog een paar groepsfoto’s, D. kan er dan gelukkig zelf ook bij want ze gebruikt de zelfontspanner, nemen we geïnspireerd en voldaan afscheid van Linda. De coaching van Linda smaakt naar meer."