GAANCoachingBanner7.jpg GAANCoachingBanner8.jpg GAANCoachingBanner9.jpg GaanCoachingBanner1.jpg GaanCoachingBanner3.jpg GaanCoachingBanner4.jpg GaanCoachingBanner5.jpg GaanCoachingBanner6.jpg
A+ A A-

Vriendinnen-coaching-wandeling 50e verjaardag C.

"Nogmaals heel hartelijk dank voor de fijne wandelcoaching gisteren. De opdrachten waren ontzettend leuk en afwisselend en ik vond het bijzonder dat er zoveel mooie gesprekken ontstonden. Je hebt het proces op een fijne manier gestuurd, heel inspirerend maar tegelijk ook bescheiden zodat je ons het werk liet doen. Er ontstonden bijzondere momenten die verbazing wekten, verbinding gaven en inzichten boden."

IMG_1631.JPG

"Linda stelt zich voor en gaat ons voorop het bos in. We wandelen in stilte op verzoek van Linda, de reacties uit de groep zijn dat dat niet helemaal meevalt. We hebben zoveel met elkaar te bespreken! ‘Als je stil bent’ zegt Linda ‘gebruik je je zintuigen veel meer’. ‘Je bent aandachtiger voor je omgeving, voelt de grond onder je voeten en ruikt de boslucht bewuster’. Dat werkt. 

Dan doen we het spel “Over de streep”. Linda stelt ons vragen zoals wie er al een doel in haar leven bereikt heeft en of je het spannend vindt om je in een nieuwe groep te begeven. We leren elkaar beter kennen door te zien wie er ‘over de streep gaan’. 

Linda laat ons nadenken over onze huidige situatie en waar we over tien jaar willen staan. We stellen onszelf aan elkaar voor alsof we 60 jaar zijn. Het voelt een beetje alsof je aan het jokken bent terwijl je vertelt over je kleinkinderen (die je nu nog niet hebt) of het fantastische werk wat je dan doet of de rust die je dan eindelijk gevonden hebt in je leven. Je fantaseert hoe je leven dan zal zijn en verzint er details bij. Er komen mooie wensen naar boven en diepe gesprekken komen hieruit voort terwijl we elkaar beter leren kennen. 

Linda geeft sturing maar laat ons zelf nadenken en elkaar bevragen. Als het nodig is verduidelijkt ze de vraag of geeft een voorbeeld, de rest laat ze aan ons over. 

We zien duizenden dennenappels op de grond, zien hoe het licht prachtig wordt gefilterd door de blaadjes aan de bomen in vele tinten groen en hoe grote zwammen groeien op afgezaagde boomstammen. De heide bloeit in een prachtige kleur paars, paars is ook nog eens C’s lievelingskleur. Wat boffen we en terwijl de zon schijnt mogen we dit prachtige proces met elkaar aan gaan. Wat zijn we gelukkig en gezegend besef ik me. We klimmen en dalen, stappen over boomstronken en volgen Linda blindelings, geen idee meer waar we ons bevinden. Linda kent dit gebied op haar duimpje, we volgen in vertrouwen. 

Net voor een zandverstuiving laat Linda ons halt houden en vraagt ons met materialen uit het bos onze huidige situatie en de gewenste situatie (het verlangen) uit te beelden in een ‘kunstwerkje’. Er worden kleine bloemetjes geplukt, boomschors en blaadjes verzameld, berkentakken gepakt en takjes die, zwart geblakerd, zijn overgebleven na een kampvuur gebruikt. Er worden negen unieke werkjes gemaakt die uniek zijn voor elk van ons. 

We interpreteren elkaars kunstwerk door te benoemen wat we zien. De één verlangt meer vrijheid, een ander meer structuur en iemand wil haar financiële carrière omruilen voor een baan met meer creativiteit. Prachtig dat Linda dit naar boven weet te halen en de juiste sfeer weet te creeëren zodat we ons veilig voelen om dit ook te benoemen in de groep. Omdat C. vandaag in het middelpunt staat bespreken we haar kunstwerk met de hele groep. De andere creaties worden in twee kleinere groepen besproken. We vinden het bijzonder dat je zoveel uit een kunstwerk kunt halen wat je, met de materialen die voorhanden zijn in het bos, in een paar minuten gemaakt hebt. 

We eindigen de wandeling in de tuin naast Villa Heidetuin. Coco mag een boom uitkiezen en we bekijken de relatie van de eikenboom met C. zelf. C. glundert naast de eikenboom en geniet zichtbaar van alle vriendinnen om haar heen. 

Na nog een paar groepsfoto’s, D. kan er dan gelukkig zelf ook bij want ze gebruikt de zelfontspanner, nemen we geïnspireerd en voldaan afscheid van Linda. De coaching van Linda smaakt naar meer." 

 

Feedback dierenarts

Feedback coaching Linda

1 Ben je tevreden over mijn aanpak? Zo ja, waarom? Zo nee, hoezo?
Het is prettig om door het bos te lopen en rustig te kunnen praten. Of juist om even niets te zeggen. Door het wandelen is stilte ook niet erg.

Ik merk vooral dat ik door je coaching vaker iets voor mijzelf doe en mezelf dat ook gun zonder me schuldig te voelen. Dat zou ik eerder niet zo snel doen. En ik probeer te relativeren. Dat is af en toe nog lastig. Maar ik kan dan even terug denken aan onze gesprekken en probeer dan te bedenken wat jij ervan zou zeggen.

Wat ik het moeilijkste vond tijdens een sessie is als er heel veel vragen komen waar ik het antwoord niet op weet. Ik zou het dan fijn vinden gewoon weer even over iets anders te praten. Dan kan het later na de sessie wel zijn plek vinden.

2 Wat sprak je het meeste aan betreffende mijn coaching?
Wat me aanspreekt van de coaching is dat het door de boswandeling gemoedelijk wordt en we rustig konden praten. Je vraagt vaak met korte vragen verder en dat is prettig.

3 Welke ingreep/aanpak heeft je écht verder geholpen?
Dat vind ik een moeilijke vraag. Het gaat meer om het bewustmaken van leef- en denk patronen denk ik.

4 Wat zou je tegen potentiële nieuwe klanten willen zeggen over mijn aanpak?
Prettige coaching/ je schept een helder beeld/ Je laat mensen meer nadenken over de achtergrond van waar problemen of denkwijze vandaan komen.

5 Mag ik bovenstaande gebruiken op mijn website?
Jawel, maar wel graag anoniem

6 Wat zou je me nog verder willen vertellen?
Dank je wel !!

65 jaar, hoe vier ik mijn feest?

Op 28 maart 2016 wilde ik mijn 65e verjaardag groots vieren. Ik ben 6,5 jaar geleden voor de tweede keer getrouwd. Dat betekent dat de families van mij en mijn vrouw niet echt met elkaar bekend en vergroeid zijn. Daarnaast hebben wij  ieder een uitgebreide vrienden- en kennissenkring en waren er nogal wat stellen die eigenlijk alleen ons kenden. Kortom: een wat lastige situatie.
Na een positieve ervaring van mijn vrouw met Linda als wandelcoach, hebben wij een afspraak gemaakt en het "probleem" voorgelegd. Wij wilden dat de genodigden met elkaar mengden en inspirerende gesprekken zouden gaan voeren.

Linda vond het een uitdaging: het ging immers om een grote groep van 110 mensen!
Na enkele korte gesprekken is zij met een voorstel gekomen waain wij ons konden vinden. De dag zelf was één groot succes: het doel dat mij voor ogen stond -ontmoeten en verbinden in combinatie met mijn hobby wandelen- werd ruimschoots bereikt. De groepen hebben kennis met elkaar gemaakt, gesprekken gevoerd en samen een opdracht uitgevoerd.
Wij hebben ongelooflijk veel positieve reacties gehad! Iedereen voelde zich welkom en gezien. Deze inspirerende middag werd afgesloten met een presentatie door elke groep tijdens een borrel, gevolgd door een heerlijk buffet.
Missie geslaagd! Voor de gasten leuk om over na te praten en voor mijn vrouw en mij een dierbare herinnering. Dank je wel Linda en jouw team!


Reactie van een juf

Feedback coaching Linda

1 Ben je tevreden over mijn aanpak? Zo ja, waarom? Zo nee, hoezo?
Ja, je bent direct en biedt een luisterend oor. Je komt je afspraken na en stuurt een evaluatie van elk gesprek. Erg fijn om terug te lezen.

2 Wat sprak je het meeste aan betreffende mijn coaching?
Je hebt mij aan het denken gezet. Soms zijn situaties zoals ze zijn. Het lekker buiten lopen sprak mij het meest aan, weer of geen weer! Ook vertelde je eigen ervaringen, waarvan ik heb geleerd.

3 Welke ingreep/aanpak heeft je écht verder geholpen?
Het tijd voor mezelf maken en eerlijk zeggen waar ik zelf aan toe ben. Duidelijkheid voor anderen hoe ik me voel en wat ik verwacht. Rust vinden in mijn lichaam dmv yoga en wandelen.
Niet te snel gedachten invullen en verwachtingen hebben.
Dat pijn en verdriet op zijn tijd mag. Ik mag er zijn!

4 Wat zou je tegen potentiële nieuwe klanten willen zeggen over mijn aanpak?
Doen...iedereen zou eens een paar wandelingen met Linda moeten maken.

5 Mag ik bovenstaande gebruiken op mijn website?
Tuurlijk.

6 Wat zou je me nog verder willen vertellen?
Bedankt voor het op weg helpen en een tijd een luisterend oor te zijn geweest. Ik wens jou ook heel veel geluk en goede gezondheid voor de toekomst!

Op een kruispunt in mijn leven

Op een kruispunt in mijn leven had ik ondersteuning nodig om een moeilijke periode door te komen. Omdat ik alleen praten niet zo zag zitten ben ik op zoek gegaan en bij Linda uitgekomen. Linda wist door het stellen van vragen, het betrekken van de omgeving en het stil staan bij de natuur om ons heen, mij inzichten te geven maar ook praktische tips om met deze inzichten aan de slag te gaan. Mieke