GAANCoachingBanner7.jpg GAANCoachingBanner8.jpg GAANCoachingBanner9.jpg GaanCoachingBanner1.jpg GaanCoachingBanner3.jpg GaanCoachingBanner4.jpg GaanCoachingBanner5.jpg GaanCoachingBanner6.jpg
A+ A A-

Een DROOM en Van Top tot Teen

VTTT_okt-2015.jpg

 

Een droom...
Van start GAAN! Gun je innerlijk een Boost...

Durven toegeven
Ik droom ervan om met mensen te werken. Levensverhalen zijn fascinerend, patronen herkennen en spiegelen gaat vanzelf, en samen wandelen is voor mij de ideale combinatie. Juist in beweging zijn is essentieel, daar ben ik van overtuigd. Beweging zorgt voor stroming, stroming zorgt voor een stap, een stap zorgt voor een volgende stap. Het heeft lang geduurd voor ik mezelf durfde te bekennen dat juist ik, de zakelijke en praktische Linda, de Linda die nooit fouten maakt, wil werken met mensen. Dat zachte gedeelte heb ik lang van me af geduwd en weet je waarom? Ik heb ongelofelijke angst om op mijn gezicht te gaan, om te falen. Mijn oudere zussen zijn op jonge leeftijd heel overtuigd de verpleging in gegaan. Ik wist alleen dat ik beter dan de ander wilde zijn en als jongste zusje in hetzelfde beroep delf je dan het onderspit. Dit speelde zich allemaal, geheel onbewust, in mijn hoofd af. Praten over gevoelens deden we thuis niet. 
Daarom ben ik toen een ander pad ingeslagen en heb een boekhoudopleiding gedaan. Daarin was ik uniek en kon ik binnen ons gezin de beste zijn... Terugkijkend naar dat meisje van toen is het verdrietig dat zij zo streng was voor zich zelf. Ze vond zichzelf niet goed genoeg. Ze was misschien anders, maar anders is niet minder, het is... anders. Het is heel vermoeiend om beter te willen zijn dan de ander, je moet steeds de schijn ophouden. Mijn spieren raakten zo gespannen dat ik vaak last had van mijn nek en dikwijls voelde ik een bal in mijn buik. Krampachtige ademhaling, regelmatig slecht slapen.  
In de loop der tijd ben ik gaan improviseren en zingen. Daar durfde ik meer van mezelf te laten zien, anderen waren anders en soms beter, en heb ik fouten gemaakt. En toch vond ik het leuk en accepteerde de improvisatiegroep mij en ik mezelf. Goede vriendinnen heb ik verteld wat me bezig houdt en wat mijn dromen en angsten zijn.
Uiteindelijk ben ik in 2013 de Masterclass Professioneel Coachen gaan volgen, aangevuld met modules van Wandelcoach Nederland. Mezelf laten zien en promoten en niet denken maar gewoon GAAN... en er zijn... angsten en onzekerheden accepteren... daar word ik langzamerhand steeds relaxter in..

Inspanning
Afgelopen jaar heb ik via Wandelcoach Nederland een paar cursussen gevolgd: Verlies- en rouwverwerking en ik kan gestructureerde groepswandeling geven. 
Daarnaast wandel ik met hulpboeren van zorgboerderij Den Hof. Dit zijn ex-verslaafden die via de WMO mogen werken op de boerderij. Diverse individuele coachgesprekken heb ik gevoerd. Tevens hebben we in kleine groepjes gewandeld en zijn we tot de conclusie gekomen dat er heel veel mensen verslaafd zijn; verslaafd aan drugs, drank, gamen, maar ook verslaafd aan aandacht, liefde en denken.
Vanaf juni ben ik tevens werkzaam bij het project Kamers met Kansen van Social Work, te Breda. Hier wonen jongeren die een laatste kans krijgen om iets van hun leven te maken. Iedere week voeren we gesprekken op praktisch gebied, maar ook schuwen we diepgaande onderwerpen niet. Het zijn jongeren die een enorme ballast met zich mee dragen, het is geweldig om ze "open" te zien gaan. Meestal doen we dat al wandelend. 
Al met al heb ik inmiddels redelijk wat ervaring in het begeleiden en coachen van mensen. En bovenal geniet ik.

Van Top tot Teen
Anja Augustijn, pedicure (ik ben al jaren een vaste klant van haar) en schoonheidsspecialiste (en nog veel meer) had sinds vorig jaar het plan om samen met haar dochter die kapster is een praktijk te starten. Ze wilde een heel centrum openen met van alles op het gebied van schoonheid, gekoppeld aan welzijn. Dat was een reden voor haar om een podoloog, een medisch pedicure, een schoonheidsspecialiste, een wellnessmasseur en nog een aantal anderen én mij te vragen. Anja heeft dagelijks mensen in haar praktijk die hun uiterlijk goed verzorgen, maar die zich groot houden of gewoon hun masker op zetten. Een heerlijke massage of een coachgesprek kan veel losmaken. Als ervaringsdeskundige van jezelf mooier voordoen en niet willen falen, herken ik juist dat in andere mensen en zou ze daar graag bij willen helpen.

Uiterlijk TOP? Gun je innerlijk een boost...
Dat is mijn slogan. Samen staan we sterker en is het gezelliger. 
Wandelen werkt ontspannend en mensen praten makkelijker.
Kom eens gratis kennismaken en drink een kopje koffie. Of als je dat fijner vindt, bel 06-48222110 of mail linda@gaancoaching.nl, het is allemaal prima.

 

 

Go for it girl, go!

26-10-2019

  Vandaag vliegt het vliegtuig met mijn meisje en haar vriend naar zijn land van de kiwi’s. Ze durft haar vleugels te spreiden en te onderzoeken of het leven haar daar past. Dat is wat we haar hebben voorgeleefd en zij brengt het in de praktijk. Ze heeft geen zekerheid, en eigenlijk ook geen idee wat ze daar nou precies gaat...

Read more

Boing, dat vreselijke gevoel dat je gefa…

04-07-2017

Het kwam binnen toen hij zei dat hij liever door iemand anders begeleid wilde worden. Een jaar lang mocht ik hem in de meest moeilijke tijden die je kunt bedenken bijstaan. Het was niet altijd leuk of makkelijk. Mijn adviezen kwamen vaak niet aan. Maar we hebben ook diepgaande gesprekken gehad over loslaten, over wat rouw is, over liefde, over...

Read more

Weer met zijn tweeën... Wat nu?

20-06-2017

Weg Daar gaat ze door de gate, helemaal in haar uppie naar de andere kant van de wereld. Ik slik het brok in mijn keel door, nu is het echt. Bij de uitgang van Schiphol halen we een vlaai, die we opeten bij oma en opa. Bewust het verdriet wegwerken. Wanneer we 's avonds thuis komen valt de stilte over ons...

Read more