GAANCoachingBanner7.jpg GAANCoachingBanner8.jpg GAANCoachingBanner9.jpg GaanCoachingBanner1.jpg GaanCoachingBanner3.jpg GaanCoachingBanner4.jpg GaanCoachingBanner5.jpg GaanCoachingBanner6.jpg
A+ A A-

Druk, druk, druk, druk in je hoofd

Druk, druk, druk, druk in je hoofd...

Je wilt vrienden een bedankje sturen voor de geweldige avond die jullie samen gehad hebben. Je denkt aan je werkster die jou en je huis al jaren trouw is. Af en toe een extraatje is wel op zijn plaats. Of je gedachten gaan naar je zieke collega en je neemt je voor om een kaartje te sturen.

Dan dwalen je gedachten weer af...

Het is druk op het accountantskantoor. De nieuwe lonen kunnen verwerkt worden. Alle verzerkeraars willen dat je 2014 afhandelt en de BTW aangifte moet tijdig worden ingediend. Alle medewerkers willen de stand van hun verlof weten. Er zijn nog talloze zaken die je kunt en moet doen. Eigenlijk moet alles tegelijk klaar.

De dagen vliegen voorbij...

Dochter vindt het heel gezellig om samen te eten, een film te kijken en te babbelen. Je vriendin wil graag wandelen en je buurvrouw wil een kop koffie met je drinken. Het vrouwennetwerk waarbij je je hebt aangesloten organiseert een netwerkavond. Je organiseert zelf een event en je wordt uitgenodigd om ook een ander event mee te organiseren, de eerste bijeenkomst staat gepland op de avond waarop je favoriete les in de sportschool is. Oh en je hebt je ouders beloofd om hun financiën op rij te zetten.

De druk loopt op...

Midden in de nacht word je wakker, je bent onrustig en je gedachten schieten alle kanten op. Je denkt aan de dag die komen gaat en wat je allemaal moet doen. Je voelt je een beetje schuldig omdat je nog steeds geen kaartje gestuurd hebt naar je collega. En ben je attent geweest naar je werkster? En hoe is het met je ouders?
Je beweegt je nek niet meer zo soepel en voelt een bal in je buik. Hoe laat is het? Oh als ik maar kan slapen, want ik ben al zo moe en ik moet nog zo veel! Straks krijg ik weer last van hoofdpijn.

Ben je echt zo druk als je denkt dat je het hebt?

Ga je nog harder werken als je weet dat je het druk hebt? En als je geen pauze neemt, ben je dan lekker ontspannen aan het werk? Uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat drukte vooral in je eigen hoofd zit.
Door die druk ging ik geforceerd aan de gang en spande ik al mijn spieren aan. Met als gevolg een hoge ademhaling, pijn in de schouders/nek/rug. Bedenk zelf maar hoe zich dat bij jou uit. Of heb je hier helemaal geen last van?

Laat GAAN! 

Op het moment dat je jezelf toestaat om te pauzeren, om adem te halen, om rustig te werken, om te wandelen of te sporten, dan neemt de druk af. En de klachten ook. Tegenwoordig "voel" ik iedere dag mijn lijf, is er spanning of ben ik soepel? Zodra ik merk dat ik "te" gespannen ben, dan neem ik een kop thee en lees even iets ter ontspanning. Zodra de spanning weg is, ga ik heerlijk ontspannen aan de slag en kan ik méér doen dan ooit.
En als het beter voelt om een afspraak af te zeggen, dan doe ik dat. Het liefst zou ik dat meteen, wanneer de vraag gesteld wordt, duidelijk maken. Maar soms lukt me dat niet en slaap ik er een nachtje (of twee) over en dan kom ik er alsnog op terug. 

Ja maar, ik moet nog zo véél

Dat hoor ik zo vaak om mij heen. Van wie moet jij dat dan? Wat weerhoudt jou om te kiezen voor hetgeen jij belangrijk vindt? Hoe kun jij zorgen dat de druk in jouw hoofd minder wordt? Wil je hierover praten tijdens een verfrissende boswandeling? Mail linda@gaancoaching.nl of bel 06-48222110 voor het maken van een afspraak.

Go for it girl, go!

26-10-2019

  Vandaag vliegt het vliegtuig met mijn meisje en haar vriend naar zijn land van de kiwi’s. Ze durft haar vleugels te spreiden en te onderzoeken of het leven haar daar past. Dat is wat we haar hebben voorgeleefd en zij brengt het in de praktijk. Ze heeft geen zekerheid, en eigenlijk ook geen idee wat ze daar nou precies gaat...

Read more

Boing, dat vreselijke gevoel dat je gefa…

04-07-2017

Het kwam binnen toen hij zei dat hij liever door iemand anders begeleid wilde worden. Een jaar lang mocht ik hem in de meest moeilijke tijden die je kunt bedenken bijstaan. Het was niet altijd leuk of makkelijk. Mijn adviezen kwamen vaak niet aan. Maar we hebben ook diepgaande gesprekken gehad over loslaten, over wat rouw is, over liefde, over...

Read more

Weer met zijn tweeën... Wat nu?

20-06-2017

Weg Daar gaat ze door de gate, helemaal in haar uppie naar de andere kant van de wereld. Ik slik het brok in mijn keel door, nu is het echt. Bij de uitgang van Schiphol halen we een vlaai, die we opeten bij oma en opa. Bewust het verdriet wegwerken. Wanneer we 's avonds thuis komen valt de stilte over ons...

Read more