GAANCoachingBanner7.jpg GAANCoachingBanner8.jpg GAANCoachingBanner9.jpg GaanCoachingBanner1.jpg GaanCoachingBanner3.jpg GaanCoachingBanner4.jpg GaanCoachingBanner5.jpg GaanCoachingBanner6.jpg
A+ A A-

Bezoek, gezellig...

Bezoek, gezellig...

Leuk afspreken met familie of vrienden! Ze blijven gezellig slapen, dan kunnen jullie uitgebreid bijkletsen. Je kijkt er naar uit, maar het levert ook drukte op. Heb je ook altijd een lijstje met dingen die je nog wilt doen, vóórdat je even gaat zitten met een kop thee vlak voordat het bezoek arriveert? Het huis netjes, een vaas verse bloemen, de planten water, even een doek door het toilet, de kranten in de papierbak en toch ook nog even de strijk wegwerken. Nee, beddengoed heb je zat, laat je familie maar komen, de was doe je later wel weer. De dag ervoor heb je alle boodschappen al in huis gehaald, het eten (en de menu's) heb je voorbereid en eigenlijk ben je op de bewuste dag zelf best moe. Je snakt er naar om even met je benen omhoog te zitten. 

En toch doe je het niet. Wat is dat toch met ons vrouwen?

We willen de perfecte gastvrouw zijn en tevens putten we onszelf uit. En nee, je hebt geen hulp nodig, genieten jullie nou maar! Je bezoek geniet, maar jijzelf? Ben jij ook ontspannen?

Zelf heb ik dit beeld jarenlang in stand gehouden. Ik vind het leuk om anderen te verwennen en mijn familie komt graag. Ons uitgebreide zondagochtend-ontbijt is beroemd en iedereen kan altijd mee-eten, er is genoeg, zat zelfs!

Totdat het me op een gegeven moment te veel werd

Tijdens de kerstperiode liep ik altijd met een luchtweginfectie. Druk op het werk en druk met het familiebezoek (kerst wordt bij ons gevierd omdat ik verjaar). De kinderen zouden allemaal thuiskomen en ik besloot om er, tegen mijn natuur in, over te praten. Eigenlijk had ik het gevoel dat ik aan het klagen was en daar heb ik zo'n hekel aan. Tja dat is de generatie hè?! Mijn 18-jarige zoon reageerde als volgt: "goh mam, dat wist ik echt niet van je, ik dacht dat je er van genoot om alles zelf te doen. Geef maar aan wat je wilt dat ik doe".

Zo simpel

Zo gezegd, zo gedaan, mijn man en ik hebben een lijst gemaakt (diezelfde die altijd in mijn hoofd zit) en alle taken werden verdeeld. Nog nooit was mijn Kerst zo ontspannen als toen. Wat heb ik genoten!
En tegenwoordig vragen mijn kinderen vooraf waarmee ze kunnen helpen. Of ik word gewoon uit de keuken weggewerkt, zij zullen wel eens een heerlijk ontbijt verzorgen.

Verder praten

Herken jij je hierin en zou je verder willen praten? Neem dan contact op linda@gaancoaching.nl of bel 06-48222110


 

 

 

Go for it girl, go!

26-10-2019

  Vandaag vliegt het vliegtuig met mijn meisje en haar vriend naar zijn land van de kiwi’s. Ze durft haar vleugels te spreiden en te onderzoeken of het leven haar daar past. Dat is wat we haar hebben voorgeleefd en zij brengt het in de praktijk. Ze heeft geen zekerheid, en eigenlijk ook geen idee wat ze daar nou precies gaat...

Read more

Boing, dat vreselijke gevoel dat je gefa…

04-07-2017

Het kwam binnen toen hij zei dat hij liever door iemand anders begeleid wilde worden. Een jaar lang mocht ik hem in de meest moeilijke tijden die je kunt bedenken bijstaan. Het was niet altijd leuk of makkelijk. Mijn adviezen kwamen vaak niet aan. Maar we hebben ook diepgaande gesprekken gehad over loslaten, over wat rouw is, over liefde, over...

Read more

Weer met zijn tweeën... Wat nu?

20-06-2017

Weg Daar gaat ze door de gate, helemaal in haar uppie naar de andere kant van de wereld. Ik slik het brok in mijn keel door, nu is het echt. Bij de uitgang van Schiphol halen we een vlaai, die we opeten bij oma en opa. Bewust het verdriet wegwerken. Wanneer we 's avonds thuis komen valt de stilte over ons...

Read more